Stichting Prinsengrachtconcert

Het eerste Prinsengrachtconcert werd georganiseerd in 1982 als initiatief om klassieke muziek uit de exclusiviteit van de grote concertgebouwen te halen. Muziekondernemer Hans Duijf en Theo Inniger – toenmalig directeur van Hotel Pulitzer – nodigden Barbara Nissman uit voor een klassiek pianoconcert op drie dekschuiten in de Prinsengracht. Daarmee wilden ze de hotelgasten van Hotel Pulitzer en het Amsterdamse publiek op iets bijzonders trakteren.

Na enthousiaste reacties besloten Duijf en Inniger van het concert een traditie te maken. Het daaropvolgende concert was wederom een succes, waarna de omroep AVRO besloot het concert ook op televisie uit te zenden. Daarnaast werd de Stichting Prinsengrachtconcert opgericht om het unieke evenement jaarlijks te organiseren en te waarborgen voor de toekomst.

Inmiddels is het Prinsengrachtconcert een begrip geworden in Amsterdam, in Nederland en daarbuiten. Nog altijd is de missie van het concert: het naar buiten brengen van klassieke muziek.

De bestuursleden van de Stichting Prinsengrachtconcert zijn:

  • Klaas Pauw – Voorzitter
  • Bart van de Brug – Penningmeester
  • Theo Inniger – Bestuurslid
  • Hans Duijf – Bestuurslid
  • Eric van Stade – Bestuurslid
  • Minke Bijl – Bestuurslid
  • Janneke van der Wijk – Bestuurslid

De Stichting Prinsengrachtconcert is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder KvK nummer 41212886.

De stichting onderschrijft de Governance Code Cultuur. Deze beleidscode is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector en heeft als speerpunten: gemengde financiering, risicobeheer, toezicht en verantwoording. Voor meer informatie: www.governancecodecultuur.nl

Lees hier het Prinsengrachtconcert Jaarverslag 2017

Lees hier de Prinsengrachtconcert Jaarrekening 2017 & 2018.

Lees hier het Prinsengrachtconcert Jaarverslag 2019