Stichting Prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert is een podium voor klassieke muziek, op een bijzondere plek in de open lucht, en voor iedereen toegankelijk.

Het eerste Prinsengrachtconcert werd georganiseerd in 1982 als initiatief om klassieke muziek uit de exclusiviteit van de grote concertgebouwen te halen. Muziekondernemer Hans Duijf en Theo Inniger, toenmalig directeur van Hotel Pulitzer, nodigden Barbara Nissman uit voor een klassiek pianoconcert op drie dekschuiten in de Prinsengracht, om zo de hotelgasten van Hotel Pulitzer en het Amsterdamse publiek op iets bijzonders trakteren. Na enthousiaste reacties besloten Duijf en Inniger van het concert een traditie te maken. Inmiddels is het Prinsengrachtconcert een begrip geworden in Amsterdam, in Nederland en daarbuiten. Het concert wordt sinds de tweede editie door AVROTROS voor radio en tv vastgelegd. Nog altijd is de missie van het Prinsengrachtconcert klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek en te fungeren als springplank voor jong muziektalent.

De bestuursleden van de Stichting Prinsengrachtconcert zijn:

Taco Zimmerman – Voorzitter
Bart van de Brug – Penningmeester
Hans Duijf – Bestuurslid
Eric van Stade – Bestuurslid
Minke Bijl – Bestuurslid
Janneke van der Wijk – Bestuurslid
Rosanne Hilverda – Bestuurslid

De Stichting Prinsengrachtconcert is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder KvK nummer 41212886. De stichting onderschrijft de Governance Code Cultuur. Deze beleidscode is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector en heeft als speerpunten: gemengde financiering, risicobeheer, toezicht en verantwoording. Voor meer informatie: www.governancecodecultuur.nl

In 2022 is Maartje Valk aangesteld als zakelijk leider van de stichting. In deze rol stelt ze de meerjarenstrategie- en planning van het concert samen met het bestuur. Dit houdt onder andere het ontwikkelen van concepten in die bijdragen aan de missie en de ambitie van het Prinsengrachtconcert. Tot de taken horen verder financieel beheer, het werven van donaties en partnerships, het onderhouden van contacten met stakeholders en het bewaken van corporate governance (zoals ingegeven door o.a. de Governance Code Cultuur, en de Code Diversiteit & Inclusie).

Lees hier het Prinsengrachtconcert Jaarverslag 2017

Lees hier de Prinsengrachtconcert Jaarrekening 2017 & 2018.

Lees hier het Prinsengrachtconcert Jaarverslag 2019

Prinsengrachtconcert is protected by de Merkplaats.