JANINE JANSEN

Janine Jansen is in 2020 de hoofdgast op het Prinsengrachtconcert. De Nederlandse topvioliste wordt vergezeld door muzikale vrienden van wereldklasse: cellist Mischa Maisky en pianist Denis Kozhukhin. Het belooft een uniek concert te worden.

Voor het eerst treden de muzikanten niet op vanaf de pontons op de gracht, maar vanuit de sprookjesachtige binnentuin van het Pulitzer Amsterdam. Het is helaas niet mogelijk om als publiek hierbij aanwezig te zijn.

Het Prinsengrachtconcert is bekend terrein voor Jansen. Vijftien jaar geleden bracht ze daar op 27-jarige leeftijd al heel Nederland in ontroering met haar vioolspel.

Janine Jansen: “Ik kijk er heel erg naar uit om 22 augustus samen met Mischa Maisky en Denis Kozhukhin het Prinsengrachtconcert 2020 te mogen geven! In deze tijden van social distancing voelt het belangrijker dan ooit om de verbinding met elkaar te blijven zoeken. De muzikale taal blijft voor mij de ultieme vorm van communicatie en expressie. Zeker, het zal dit jaar anders zijn zonder het geweldige publiek dat, zittend op hun bootjes en hangend vanuit het raamkozijn, zo’n groot deel uitmaakt van de sfeer en de concentratie en de spanning van het optreden. Maar ik weet zeker dat wij die sfeer ook op afstand met z’n allen kunnen ervaren. Dat is de kracht van muziek.”

Het Prinsengrachtconcert kunt u “beleven” bij AVROTROS op zaterdag 22 augustus om 21:20 uur op NPO2 & NPO Radio 4. De presentatie is in hnden van Hans van den Boom.