PEKKA KUUSISTO

De Finse violist Pekka Kuusisto (1976) was de hoofdgast op het Prinsengrachtconcert 2019. Pekka staat bekend om zijn verfrissende uitvoeringen van klassieke composities en zal met veel flair een eigentijdse invulling aan de avond geven. Pekka Kuusisto speelt al viool vanaf zijn derde en won in 1995 in Finland het Internationale Jean Sibelius Vioolconcours.

CAMERATA RCO

Pekka werd begeleid door zijn vrienden van Camerata RCO, een ensemble met leden van het Concertgebouworkest.

RAOUL STEFFANI

Bariton Raoul Steffani (27) won in 2018 de GrachtenfestivalPrijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een jonge, veelbelovende musicus. Volgens de jury van het Grachtenfestival is de jonge bariton “een podiumpersoonlijkheid met een stevige technische basis die het publiek verleidt en boeit met een muzikaal verhaal.”

Steffani studeerde in Wenen en bij Xenia Meijer in Amsterdam en Tilburg. Hij is groot liefhebber van het liedrepertoire. Op zijn debuut-cd zingt hij liederen van componisten als Schumann, Grieg en Sibelius. Tijdens het concert wordt Raoul begeleid door pianist Daan Boertien en bij enkele liederen wordt hij bijgestaan door sopraan Vanessa Waldhart.