VAN BAERLE TRIO

Het gerenommeerde Van Baerle Trio – bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder – betrad zaterdag 22 augustus 2020 het podium in de sprookjesachtige binnentuin van het Pulitzer Amsterdam.

Zij keken uit naar deze bijzondere avond: “We hebben geen moment getwijfeld toen ons gevraagd werd om te spelen op het Prinsengrachtconcert. Dit concert maakt al decennia lang klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek, met muzikanten van wereldniveau. Het is een eer om onze muziek op deze manier te mogen delen met de vele kijkers thuis, juist in deze bizarre tijd.”

De presentatie was in handen van Hans van den Boom.

Kijk het Prinsengrachtconcert 2020 terug

JÖRGEN VAN RIJEN

Naast zijn werk als solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest is Jörgen van Rijen een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Jörgens bijdrage aan het Prinsengrachtconcert 2020 was een bijzonder muzikaal hoogtepunt. Vanaf het dak van Pulitzer Amsterdam verzorgde hij de opening van de avond én bouwde hij als intermezzo het muziekstuk Slipstream op, waarbij hij gebruik maakte van een loop-station. Hierbij wordt een geluidsfragment meerdere malen herhaald. Tijdens de uitvoering kon Jörgen met een speciaal apparaatje aan zijn voeten stukjes muziek opnemen, waarna andere klanken en opnames konden worden toegevoegd.

KAY SLEKING

Als beeldend kunstenaar en als muzikant is Kay Sleking zeer veelzijdig. Aan het Rotterdams Conservatorium kreeg hij de mogelijkheid om naast klassieke muziek ook Argentijnse tango en Braziliaanse muziek te studeren. Sindsdien treedt Kay internationaal op in verschillende ensembles en orkesten en geeft workshops en masterclasses.

Speciaal voor het Prinsengrachtconcert 2020 arrangeerde Kay het prachtige lied van de Argentijnse componist Astor Piazzolla: Chiquilin de Bachin. Dit bijzondere arrangement, uitgevoerd tijdens het concert door trombonist Jörgen van Rijen en Kay zelf, kwam in de intieme sfeer van de binnentuin aan de geliefde Prinsengracht prachtig tot zijn recht.

KARIN BLOEMEN

Zangeres en cabaretière Karin Bloemen weet met haar opvallende verschijning, prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich te vestigen.

Karins vertolking van Aan de Amsterdamse grachten tijdens het Prinsengrachtconcert 2020 was met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek de verrassing van de avond.