2019

Op zaterdag 17 augustus 2019 was de Prinsengracht in Amsterdam het podium voor jong klassiek talent: saxofoniste Aliza Faber (14), celliste Donna van Leeuwen (12) en violist Marcel Sutedja (12) verzorgden toen het spetterende Kinderprinsengrachtconcert. De combinatie van klassieke muziek en popmuziek is bij dit concert uniek.

Aliza begeleidde Jamai op haar saxofoon bij het nummer Genoeg te Doen. Donna speelde op haar cello samen met Jamai en Patricia van Haastrecht de megahit Shallow en Marcel was op zijn viool te horen als Trijntje Oosterhuis het nummer Als ik je laat gaan zingt. De jonge musici en popmuzikanten werden begeleid door het ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Buddy Vedder presenteerde het muzikale spektakel op de grachten.

EDWIN SCHIMSCHEIMER

Muzikaal leider en arrangeur Edwin Schminscheimer over het concert: “Eén van de hoogtepunten van het jaar is voor mij het Kinderprinsengrachtconcert. Dit jaar ben ik al voor de 19e keer de trotse muzikaal leider, arrangeur en dirigent van dit bijzondere concert. Het Kinderprinsengrachtconcert geeft talentvolle kinderen de kans zich te presenteren, maar ook om zich te verbinden en te laten verrassen door andere kinderen en bekende artiesten. Mijn gevoel is al met al dat het Kinderprinsengracht een betekenis en uitstraling heeft op meerdere niveaus en voor allerlei mensen. Ik mag hopen dat die plek nog lang gewaardeerd en gekoesterd wordt.

JEUGDORKEST NEDERLAND

Het Jeugdorkest Nederland over de samenwerking: “Het Kinderprinsengrachtconcert brengt op een toegankelijke manier klassieke muziek voor een gevarieerd publiek en biedt jonge talenten een prachtig podium. Het Jeugdorkest Nederland is er trots op om hier in samenwerking met AVROTROS een belangrijke bijdrage aan te mogen leveren.

KLAASJE MEIJER

Klaasje Meijer, bekend van K3, heeft zich als ambassadeur aan het Kinderprinsengrachtconcert verbonden. Klaasje speelt zelf dwarsfluit, studeerde aan het conservatorium en gaf dwarsfluitles aan kinderen. Het Kinderprinsengrachtconcert gaat haar dan ook aan het hart: “Ik ben enorm vereerd om ambassadrice te mogen zijn van het Kinderprinsengrachtconcert. Muziek maken is zo ontzettend leuk en leerzaam. Vroeger heb ik verschillende keren meegedaan met concoursen en speelde ik in een jeugdorkest: ik had al op jonge leeftijd een grote liefde voor klassieke muziek. Ik geniet van het maken van popmuziek en ben trots op mijn klassieke achtergrond; het Kinderprinsengrachtconcert is dus helemaal in mijn straatje! In de jonge solisten van het Kinderprinsengrachtconcert herken ik mezelf van vroeger. Ik word helemaal vrolijk als ik ze bezig zie. Ik heb ongelofelijk veel zin in het concert op 17 augustus en wens alle solisten superveel succes!”

OVER HET CONCERT

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al jaren voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert plaats. Jonge bezoekers op de gracht en kinderen thuis worden verrast met een bijzondere combinatie van klassieke muziek en popmuziek.

Drie jonge talenten krijgen de mogelijkheid om met bekende popsterren mee te spelen. Een muzikaal spektakel voor jong en oud!

Wil je erbij zijn? Het concert is vrij toegankelijk en te zien vanaf de kade rondom de gracht.