2022

Vanaf 15:00 uur is het podium voor jong klassiek talent. Dit jaar zullen de elfjarige Eline van Dijk, de dertienjarige Vincent Opheikens en Warre Dendievel van veertien optreden. Zij laten de gracht swingen met klanken uit hun viool, gitaar en trompet. En ze begeleiden de topartiesten Jeangu Macrooy, Trijntje Oosterhuis, Klaasje Meijer en Buddy Vedder, die ook de presentatie voor zijn rekening neemt. Ze spelen samen met het ensemble van Jeugdorkest Nederland onder leiding van arrangeur Edwin Schimscheimer.

Wil je erbij zijn? Het concert is vrij toegankelijk en te zien vanaf de kade rondom de gracht. Er zijn ook een beperkt aantal kaarten beschikbaar vlakbij het podium. Je kunt je hiervoor aanmelden tot uiterlijk 31 juli via deze link. Vol is vol.

De uitzending van het Kinderprinsengrachtconcert is 20 augustus om 18.25 uur bij AVROTROS op NPO 3

Warre, Vincent en Eline

Dit zijn ze! De drie talenten die dit jaar schitteren op het Kinderprinsengrachtconcert: Warre Dendievel (trompet) – 14 jaar, Vincent Opheikens (gitaar) – 13 jaar en Eline van Dijk (viool) – 11 jaar. Zij treden op met Jeangu Macrooy, Trijntje Oosterhuis, Klaasje Meijer en Buddy Vedder.

JEUGDORKEST
NEDERLAND

Nationale Jeugdorkesten Nederland, de organisatie achter Jeugdorkest Nederland, over de samenwerking: “Het Kinderprinsengrachtconcert brengt op een toegankelijke manier klassieke muziek voor een gevarieerd publiek en biedt jonge talenten een prachtig podium. Nationale Jeugdorkesten Nederland is er trots op om hier in samenwerking met AVROTROS een belangrijke bijdrage aan te mogen leveren.

EDWIN SCHIMSCHEIMER

Muzikaal leider en arrangeur Edwin Schminscheimer over het concert: “Eén van de hoogtepunten van het jaar is voor mij het Kinderprinsengrachtconcert. Dit jaar ben ik al voor de 21e keer de trotse muzikaal leider, arrangeur en dirigent van dit bijzondere concert. Het Kinderprinsengrachtconcert geeft talentvolle kinderen de kans zich te presenteren, maar ook om zich te verbinden en te laten verrassen door andere kinderen en bekende artiesten. Mijn gevoel is al met al dat het Kinderprinsengracht een betekenis en uitstraling heeft op meerdere niveaus en voor allerlei mensen. Ik mag hopen dat die plek nog lang gewaardeerd en gekoesterd wordt.

OVER HET CONCERT

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al jaren voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert plaats. Jonge bezoekers op de gracht en kinderen thuis worden verrast met een bijzondere combinatie van klassieke muziek en popmuziek.

Drie jonge talenten krijgen de mogelijkheid om met bekende popsterren mee te spelen. Een muzikaal spektakel voor jong en oud!