Kinderprinsengrachtconcert 2024

In de loop der jaren schitterden al veel jonge talenten op het podium van het Kinderprinsengrachtconcert. Enkelen van hen groeiden uit tot wereldsterren, zoals Lucas en Arthur Jussen, Remy van Kesteren, Noa Wildschut en Lucie Horsch.

Wie de talenten van 2024 zullen zijn en met welke artiesten ze gaan optreden wordt in een later stadium bekend gemaakt. Wat al wel zeker is, is dat de talenten en topartiesten spelen met een ensemble dat vooral bestaat uit leden van het Jeugdorkest Nederland en onder leiding staat van dirigent en arrangeur Edwin Schimscheimer.

Kom kijken!
Wil je erbij zijn? Het concert is vrij toegankelijk en te zien vanaf de kade rondom de gracht. Er zijn ook een beperkt aantal kaarten beschikbaar vlakbij het podium. Je kunt je hiervoor aanmelden tussen 1 juni en 30 juni 2024. Meer informatie over aanmelding volgt. Vol is vol.

AVROTROS maakt een tv-registratie die om 18.20 uur te zien is bij AVROTROS op Zapp. Voor meer informatie over de uitzending kunt u terecht op de site van Zapp.

EDWIN SCHIMSCHEIMER

Muzikaal leider en arrangeur Edwin Schminscheimer over het concert: “Eén van de hoogtepunten van het jaar is voor mij het Kinderprinsengrachtconcert. Dit jaar ben ik al voor de 23e keer de trotse muzikaal leider, arrangeur en dirigent van dit bijzondere concert. Het Kinderprinsengrachtconcert geeft talentvolle kinderen de kans zich te presenteren, maar ook om zich te verbinden en te laten verrassen door andere kinderen en bekende artiesten. Mijn gevoel is al met al dat het Kinderprinsengracht een betekenis en uitstraling heeft op meerdere niveaus en voor allerlei mensen. Ik mag hopen dat die plek nog lang gewaardeerd en gekoesterd wordt.

JEUGDORKEST
NEDERLAND

Stichting Nationale Jeugdorkesten Nederland, de organisatie achter Jeugdorkest Nederland, over de samenwerking: “Het Kinderprinsengrachtconcert brengt op een toegankelijke manier klassieke muziek voor een gevarieerd publiek en biedt jonge talenten een prachtig podium. Nationale Jeugdorkesten Nederland is er trots op om hier in samenwerking met AVROTROS een belangrijke bijdrage aan te mogen leveren.

Soy Kroon

Soy Kroon is sinds 2023 de presentator van dit mooie concert.

Soy: ‘‘Ik kijk elk jaar vanaf een bootje naar het Prinsengrachtconcert. Dat ik nu het Kinderprinsengrachtconcert presenteer vind ik echt te gek! De saamhorigheid aan de gracht en mix van klassieke muziek en popmuziek zorgt elk jaar voor kippenvel.”

OVER HET CONCERT

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al jaren voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert plaats. Jonge bezoekers op de gracht en kinderen thuis worden verrast met een bijzondere combinatie van klassieke muziek en popmuziek.

Drie jonge talenten krijgen de mogelijkheid om met bekende popsterren mee te spelen. Een muzikaal spektakel voor jong en oud!