2023

Vanaf 15:00 uur is het podium voor jong klassiek talent. De talenten en de artiesten zullen later bekend gemaakt worden.

Wat we wel weten is dat ze ook dit jaar samen zullen spelen met een ensemble van Jeugdorkest Nederland onder leiding van arrangeur Edwin Schimscheimer.

Wil je erbij zijn? Het concert is vrij toegankelijk en te zien vanaf de kade rondom de gracht. Er zijn ook een beperkt aantal kaarten beschikbaar vlakbij het podium. Je kunt je hiervoor aanmelden tussen 1 april en 31 juli via deze link. Vol is vol.

AVROTROS maakt een tv-registratie die om 18.25 uur te zien is bij AVROTROS op Zapp. Voor meer informatie over de uitzending kunt u terecht op de site van Zapp.

EDWIN SCHIMSCHEIMER

Muzikaal leider en arrangeur Edwin Schminscheimer over het concert: “Eén van de hoogtepunten van het jaar is voor mij het Kinderprinsengrachtconcert. Dit jaar ben ik al voor de 22e keer de trotse muzikaal leider, arrangeur en dirigent van dit bijzondere concert. Het Kinderprinsengrachtconcert geeft talentvolle kinderen de kans zich te presenteren, maar ook om zich te verbinden en te laten verrassen door andere kinderen en bekende artiesten. Mijn gevoel is al met al dat het Kinderprinsengracht een betekenis en uitstraling heeft op meerdere niveaus en voor allerlei mensen. Ik mag hopen dat die plek nog lang gewaardeerd en gekoesterd wordt.

JEUGDORKEST
NEDERLAND

Nationale Jeugdorkesten Nederland, de organisatie achter Jeugdorkest Nederland, over de samenwerking: “Het Kinderprinsengrachtconcert brengt op een toegankelijke manier klassieke muziek voor een gevarieerd publiek en biedt jonge talenten een prachtig podium. Nationale Jeugdorkesten Nederland is er trots op om hier in samenwerking met AVROTROS een belangrijke bijdrage aan te mogen leveren.

OVER HET CONCERT

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al jaren voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert plaats. Jonge bezoekers op de gracht en kinderen thuis worden verrast met een bijzondere combinatie van klassieke muziek en popmuziek.

Drie jonge talenten krijgen de mogelijkheid om met bekende popsterren mee te spelen. Een muzikaal spektakel voor jong en oud!