PRINSENGRACHT

Het Prinsengrachtconcert vindt elk jaar plaats op een ponton in de gracht voor Hotel Pulitzer Amsterdam. Dit hotel, bestaande uit 25 grachtenpanden, is in combinatie met de prachtige omgeving het hoofddecor van het concert.

De magie van de gracht, de laagdrempelige sfeer van de bezoekers in de bootjes én natuurlijk de schitterende klassieke muziek maken dit concert tot één van de mooiste en meest bijzondere openluchtconcerten ter wereld.

De ruim 6.000 bezoekers vinden op de dag van het concert hun plek in de bootjes, op de bruggen en aan de kade. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met hét slotlied, waarbij iedereen inhaakt en uit volle borst meezingt: Aan de Amsterdamse Grachten.

MET DE BOOT

Het is mogelijk om met de boot het concert te bezoeken. Je dient je hiervoor aan te melden. In verband met beperkte ruimte voor boten kent de organisatie de toegangsbewijzen toe na de sluitingsdatum van de aanmelding. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je na je aanmelding een toegangsbewijs krijgt.

Inschrijving is mogelijk tussen zaterdag 15 juni (09.00 uur) en zondag 7 juli (23.59 uur); klik hier om je in te schrijven.

MET OV EN TE VOET

De Amsterdamse grachten zijn werelderfgoed en dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. De straten en kades werden gemaakt voor voetgangers en paarden, en zijn daarom nu minder toegankelijk voor autoverkeer.

De snelste manier om het Prinsengrachtconcert te bereiken is daarom per openbaar vervoer. De tramlijnen 13 en 17 brengen u rechtstreeks vanaf het centraal station naar de halte Westermarkt. Het deel van de Prinsengracht waar het concert plaats vindt is hier direct naastgelegen.