PRINSENGRACHT

Het Prinsengrachtconcert vindt traditiegetrouw plaats op een ponton in de gracht voor Hotel Pulitzer Amsterdam. Dit elegante vijfsterren hotel, bestaande uit 25 grachtenpanden, is het hoofddecor van het concert.

De magie van de grachtenpanden en de weerspiegeling van de Westertoren in het water maken deze plek tot een van de mooiste concertlocaties ter wereld. De schitterende klassieke muziek, vermengd met de stadsgeluiden van een zomers Amsterdam, creëert een uitzonderlijke sfeer.

De 10.000 luisteraars vinden hun plek in de raamkozijnen, in de bootjes, op de bruggen en aan de kade. Vervolgens zal de locatie nog meer tot de verbeelding spreken wanneer het publiek eensgezind meezingt met het slotlied Aan de Amsterdamse Grachten.

MET DE BOOT

Het Prinsengrachtconcert is een ode aan de Amsterdamse grachten en bied daarom altijd plek aan velen sloepen en boten die kunnen aanleggen rondom het drijvende podium. Het concertgebied rijkt van de Nieuwe-Wercksbrug bij de Westerkerk tot aan de Reesluis nabij de Lauriergracht. Het podium ligt centraal tussen deze twee plekken, recht voor de hoofdingang van Hotel Pulitzer Amsterdam.

Om 11.00 uur wordt de toegang vrijgegeven tot het concertgebied van de Prinsengracht. Het bezoek per boot aan het evenement is populair, waarbij geldt dat de boten die het eerste aankomen verzekerd zijn van een plek. Namens de organisatie zijn er toezichthouders aanwezig om het aanleggen van de boten te coördineren.

MET OV

De Amsterdamse grachten zijn werelderfgoed en dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. De straten en kades werden gemaakt voor voetgangers en paarden, en zijn daarom nu minder toegankelijk voor autoverkeer.

De snelste manier om het Prinsengrachtconcert te bereiken is daarom per openbaar vervoer. De tramlijnen 13 en 17 brengen u rechtstreeks vanaf het centraal station naar de halte Westermarkt. Het deel van de Prinsengracht waar het concert plaats vindt is hier direct naastgelegen.