INFO

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Contacteer ons dan direct.

FAQ

Kan ik met de boot komen?

Ja, toegang tot het festivalgebied per boot is echter alleen mogelijk vanaf de Westermarkt. De toegang tot het concertgebied tussen de Nieuwe-Wercksbrug en de Reesluis wordt vrijgegeven op zaterdag 18 augustus om 11.00 uur. Daarbij geldt dat de boten die het eerste aankomen verzekerd zijn van een plek. Namens de organisatie zijn er toezichthouders aanwezig om het aanleggen van de boten te coördineren.

In verband met opbouwwerkzaamheden geldt er tussen woensdag 15 augustus (7:00 uur) en maandag 20 augustus (21:00 uur) een afmeerverbod in het evenementengebied. Indien er toch wordt afgemeerd bestaat de kans dat Waternet uw boot wegsleept.

Wat zijn de huisregels?

Onderstaande regels zijn opgesteld in samenwerking met Stadsdeel Amsterdam Centrum en Waternet:

  • Om de veiligheid te waarborgen en het evenement goed te laten verlopen, dienen instructies van de organisatie, beveiliging, politie en/of Waternet te allen tijde te worden opgevolgd.
  • Uit veiligheidsoverwegingen is de organisatie bevoegd uw aanwezige bagage te inspecteren.
  • Wij verwachten dat u tijdens het Kinderprinsengrachtconcert ouders met kinderen op uw boot toelaat zodat zij het concert kunnen bijwonen.
  • Ga verantwoord om met alcohol.
  • Zorg dat verlichting van de boot in orde is.
  • Maak gebruik van toiletvoorzieningen op de kant.
  • Commerciële activiteiten, waaronder verkoop van zitplaatsen op boten, zijn niet toegestaan binnen het evenementengebied.
  • Open vuur is verboden. Op de boten of in het publiek mogen dus geen barbecues, kaarsen of vuurwerk – waaronder ‘sterretjes’ – worden aangestoken. Ook elektrische barbecues zijn niet toegestaan vanwege de mogelijke brandlucht en rook die vrij kan komen en de paniek die dat kan veroorzaken.
  • Het Prinsengrachtconcert is rond 22.30 uur afgelopen. Bij het verlaten van het evenementengebied dienen aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en/of Waternet te worden opgevolgd. Bent u met de boot gekomen, dan dient u direct na afloop het rak te verlaten.

Zijn er openbare toiletten aanwezig?

Ja, er zijn tijdelijke toiletten aanwezig rondom het concertgebied.

Wordt er drank verkocht?

Nee, het Prinsengrachtconcert verzorgt geen catering.

Kan ik eigen consumpties meebrengen?

Ja, eigen consumpties zijn toegestaan indien niet bestemd voor commerciële doeleinden. Open vuur is verboden. Op de boten of in het publiek mogen dus geen barbecues, kaarsen of vuurwerk – waaronder ‘sterretjes’ – worden aangestoken. Houdt er rekening mee dat schippers niet meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed mogen hebben; dit komt overeen met ongeveer twee glazen bier of wijn.

Kan ik een zitplaats reserveren?

Nee, zitplaatsen op het ponton zijn gereserveerd voor genodigden. Kadeplaatsen zijn vrij toegankelijk.

Kan ik tickets kopen voor het concert?

Nee, het Prinsengrachtconcert is een gratis publieksevenement en vrij toegankelijk voor iedereen.

Waar kan ik parkeren?

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de “Euro Parking” aan de Marnixstraat.

Hoe kan ik het concert per openbaar vervoer bereiken?

De dichtstbijzijnde halte voor bussen en trams is: “Westermarkt”. Het deel van de Prinsengracht waar het concert plaats vindt is hier direct naastgelegen. Bij deze halte stoppen de trams 13, 17 en 14. Tevens is dit een halte voor de buslijnen 170 en 172. Bekijk locatie

Kan ik gebruik maken van de faciliteiten van Hotel Pulitzer Amsterdam?

Vanaf één uur voorafgaand en tijdens het concert is Hotel Pulitzer exclusief open voor hotelgasten, artiesten en genodigden. Daarvoor en na het concert bent u van harte welkom in het hotel voor een hapje of drankje.

Zijn er stoelen aanwezig?

Nee, u kunt op de parkeervakken rondom de gracht plaatsnemen met een zelf meegebrachte stoel. In verband met de veiligheid is dit buiten de parkeervakken niet toegestaan.

Wat is het Grachtenfestival Amsterdam?

Het Grachtenfestival Amsterdam is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland. Het festival laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent op bijzondere locaties. Bekijk de informatie en programmering van het festival.

Is er toegang voor mindervaliden?

Ja, voor mindervaliden is een gebied gereserveerd op de kade aan de oostkant van de gracht (de zijde van Pulitzer Amsterdam). Hier zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor mindervaliden en 1 meegebrachte introducé. Aanmelding is mogelijk via: prinsengrachtconcert@avrotros.nl t/m 31 juli. De uiteindelijke toewijzing zal verlopen per loting.