INFO

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Contacteer ons dan direct.

FAQ

Kan ik met de boot komen?

Het is mogelijk om met de boot het concert te bezoeken. Je dient je hier wel eerst voor aan te melden. De organisatie kent de toegangsbewijzen toe na de sluitingsdatum van de aanmelding. Het is niet vanzelfsprekend dat je na aanmelding een toegangsbewijs krijgt.

Aanmelden kan t/m zondag 4 augustus 23:59 uur. Op woensdag 7 augustus word je per mail geïnformeerd of je een plaatsbewijs toegewezen krijgt. Meer informatie over het botenbeleid vind je op de aanmeldpagina.

In verband met opbouwwerkzaamheden geldt er tussen dinsdag 13 augustus (7:00 uur) en maandag 19 augustus (21:00 uur) 2019 een afmeerverbod in het evenementengebied. Indien er toch wordt afgemeerd, bestaat de kans dat Waternet je boot wegsleept. Eventuele kosten voor opengebroken sloten zijn voor eigen rekening.

Wat zijn de huisregels?

Onderstaande regels zijn opgesteld in samenwerking met Stadsdeel Amsterdam Centrum en Waternet:

  • Om de veiligheid te waarborgen en het evenement goed te laten verlopen, dienen instructies van de organisatie, beveiliging, politie en/of Waternet te allen tijde te worden opgevolgd.
  • Uit veiligheidsoverwegingen is de organisatie bevoegd uw aanwezige bagage te inspecteren.
  • Wij verwachten dat u tijdens het Kinderprinsengrachtconcert ouders met kinderen op uw boot toelaat zodat zij het concert kunnen bijwonen.
  • Ga verantwoord om met alcohol.
  • Zorg dat verlichting van de boot in orde is.
  • Maak gebruik van toiletvoorzieningen op de kant.
  • Commerciële activiteiten, waaronder verkoop van zitplaatsen op boten, zijn niet toegestaan binnen het evenementengebied.
  • Open vuur is verboden. Op de boten of in het publiek mogen dus geen barbecues, kaarsen of vuurwerk – waaronder ‘sterretjes’ – worden aangestoken. Ook elektrische barbecues zijn niet toegestaan vanwege de mogelijke brandlucht en rook die vrij kan komen en de paniek die dat kan veroorzaken.
  • Het Prinsengrachtconcert is rond 22.30 uur afgelopen. Bij het verlaten van het evenementengebied dienen aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en/of Waternet te worden opgevolgd. Bent u met de boot gekomen, dan dient u direct na afloop het rak te verlaten.

Zijn er openbare toiletten aanwezig?

Ja, er zijn tijdelijke toiletten aanwezig rondom het concertgebied.

Wordt er drank verkocht?

Nee, het Prinsengrachtconcert verzorgt geen catering.

Kan ik eigen consumpties meebrengen?

Ja, eigen consumpties zijn toegestaan indien niet bestemd voor commerciële doeleinden. Open vuur is verboden. Op de boten of in het publiek mogen dus geen barbecues, kaarsen of vuurwerk – waaronder ‘sterretjes’ – worden aangestoken. Houdt er rekening mee dat schippers niet meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed mogen hebben; dit komt overeen met ongeveer twee glazen bier of wijn.

Kan ik een zitplaats reserveren?

Nee, zitplaatsen op het ponton zijn gereserveerd voor genodigden. Kadeplaatsen zijn vrij toegankelijk.

Kan ik tickets kopen voor het concert?

Nee, het Prinsengrachtconcert is een gratis publieksevenement en vrij toegankelijk voor iedereen.

Waar kan ik parkeren?

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de “Euro Parking” aan de Marnixstraat.

Hoe kan ik het concert per openbaar vervoer bereiken?

De dichtstbijzijnde halte voor bussen en trams is: “Westermarkt”. Het deel van de Prinsengracht waar het concert plaats vindt is hier direct naastgelegen. Bij deze halte stoppen de trams 13, 17 en 14. Tevens is dit een halte voor de buslijnen 170 en 172. Bekijk locatie

Kan ik gebruik maken van de faciliteiten van Hotel Pulitzer Amsterdam?

Vanaf één uur voorafgaand en tijdens het concert is Hotel Pulitzer exclusief open voor hotelgasten, artiesten en genodigden. Daarvoor en na het concert bent u van harte welkom in het hotel voor een hapje of drankje.

Zijn er stoelen aanwezig?

Nee, u kunt op de parkeervakken rondom de gracht plaatsnemen met een zelf meegebrachte stoel. In verband met de veiligheid is dit buiten de parkeervakken niet toegestaan.

Wat is het Grachtenfestival Amsterdam?

Het Grachtenfestival Amsterdam is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland. Het festival laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent op bijzondere locaties. Bekijk de informatie en programmering van het festival.

Is er toegang voor mindervaliden?

Ja, voor mindervaliden is een gebied gereserveerd op de kade aan de oostkant van de gracht (de zijde van Pulitzer Amsterdam). Hier is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor mindervaliden en 1 meegebrachte introducé. Aanmelding is mogelijk via: noah.k@pulitzeramsterdam.com (t/m 31 juli 2019). De uiteindelijke toewijzing zal verlopen per loting.