PROGRAMMA

Op zaterdag 21 augustus zal, als de coronamaatregelen voor evenementen versoepeld worden, het Prinsengrachtconcert plaatsvinden.

AVROTROS viert dit feest met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir treden op onder de muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest. Het oor- en oogstrelende tafereel op de gracht wordt dit jaar op tv voor het eerst door AVROTROS- en NPO Radio 4-presentator Jet Berkhout gepresenteerd en is live te volgen bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4, alwaar de presentatie in handen is van Ab Nieuwdorp.

Dit jaar staat de stem centraal, met op het podium een tenor, bariton, sopraan en een gospelkoor. Deze zangers verzorgen een toegankelijk en sfeervol programma op de pontons voor Pulitzer Amsterdam. Alle arrangementen voor de muzikale avond worden speciaal voor het 14-koppige ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest gearrangeerd door bassist, componist en arrangeur Marijn van Prooijen. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.