PROGRAMMA

16.30 uur          Kinderprinsengrachtconcert met Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht

20.00 uur         Bariton Raoul Steffani, pianist Daan Boertien en sopraan Vanessa Waldhart

21.20 uur         Violist Pekka Kuusisto en Camerata RCO

22.30 uur         Einde

Kinder
prinsengrachtconcert

Drie jonge muzikale toptalenten schitteren in de middag op het ponton op de Prinsengracht. Dit jaar zijn dat saxofoniste Aliza Faber (14), celliste Donna van Leeuwen (12) en violist Marcel Sutedja (12).

Op het swingende podium laten ze, samen met popsterren Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht en musici van het JeugdOrkest Nederland, horen hoe goed zij hun instrumenten kunnen spelen én ook hoe mooi deze kunnen klinken bij bekende liedjes.

Raoul Steffani

De avond begint met een optreden van de jonge bariton Raoul Steffani. Hij won in 2018 de Grachtenfestivalprijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een talentvolle musicus aan het begin van een veelbelovende internationale carrière.

Raoul wordt begeleid door pianist Daan Boertien en bij enkele liederen bijgestaan door sopraan Vanessa Waldhart

Pekka Kuusisto
Camerata RCO

De Finse violist Pekka Kuusisto is hoofdgast van het Prinsengrachtconcert 2019. Hij staat vanaf 21:20 uur samen met zijn vrienden van Camerata RCO op het podium op de gracht.

De vele facetten van de allround musicus komen tijdens het concert aan bod. Het programma zal dan ook zeer speels en gevarieerd worden. Welke muziek Pekka en Camerata RCO gaan spelen, zal later bekend worden gemaakt.

Aan de Amsterdamse Grachten

Traditiegetrouw wordt elk jaar het Prinsengrachtconcert afgesloten met de bekende klassieker ‘Aan de Amsterdamse Grachten’, waarbij iedereen uit volle borst mee mag zingen.