PROGRAMMA

15:00 uur       Kinderprinsengrachtconcert

20:00 uur      Prinsengrachtconcert – deel 1

21:20 uur       Prinsengrachtconcert – deel 2

22:30 uur      Einde

KINDER

PRINSENGRACHTCONCERT

Drie jonge muzikale toptalenten schitteren in de middag op de Prinsengracht.

Op het podium laten ze, samen met o.a. musici van het Jeugdorkest Nederland en 3 populaire artiesten, horen hoe goed zij hun instrumenten kunnen spelen én ook hoe mooi deze kunnen klinken bij bekende liedjes.

Meer informatie, klik hier

PRINSENGRACHTCONCERT

DEEL 1

Het eerst deel van het concert wordt verzorgd door Anton Spronk (cello) & Ramon van Engelenhoven (piano); musici die mee hebben gedaan aan het talententraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!

Dit project geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd.

PRINSENGRACHTCONCERT

DEEL 2

In het tweede deel van het Prinsengrachtconcert is het podium voor de internationaal geroemde meesterpianist Paul Lewis. Hij treedt op met bariton Roderick Williams, zijn vrouw Bjørg Lewis (cellist) en vijf jonge talentvolle Nederlandse cellisten.

Het publiek in de bootjes, op de kade en thuis op de bank gaat genieten van muziek van componisten als Mendelssohn, Schubert, Brahms, Grieg en Rachmaninov. Energieke en opzwepende stukken worden afgewisseld met emotionele kippenvelmomenten. Er is een hoofdrol voor de piano en zang met ook een verrassende glansrol voor de cello. Bekende composities worden hiervoor zelfs in een nieuw jasje gestoken. Traditiegetrouw wordt het concert afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse grachten’.