PARTNERS

Ieder jaar in augustus zorgt de Stichting Prinsengrachtconcert voor een uniek evenement. Voor één avond wordt de Prinsengracht een podium voor de top van de klassieke muziekwereld. In tegenstelling tot een concertgebouw heerst er dan wel een ultiem romantisch picknick gevoel, en mag alles wat in de concertzaal niet mag. Ook dit jaar brengt de Stichting Prinsengrachtconcert samen met haar partners weer met veel plezier klassieke muziek naar het hart van de stad.

Het Prinsengrachtconcert is een van de kroonjuwelen van AVROTROS en symboliseert de ambities van de omroep om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Al meer dan 30 jaar is het genieten van ‘s werelds beste musici in een onovertroffen sfeer op en aan de Amsterdamse grachten. Het plezier bij iedereen spat er van af en om met de woorden van Lang Lang (solist 2006) te spreken: “Er zijn maar een paar dingen in de wereld die het in zich hebben om iedereen te verbinden. Het Prinsengrachtconcert is een van die magische momenten, een magische brug.”

Met haar locatie op een van Nederlands meest cultuurrijke plekken, de Grachtengordel, zit kunst in het DNA van Hotel Pulitzer Amsterdam. Zonder uitzondering is het Prinsengrachtconcert daarbij het belangrijkste evenement. Sinds het eerste concert in 1981 zijn de gevels van het hotel het decor van het gerenommeerde concert. We hopen dat u ook dit jaar weer geniet van de mooiste muziek in de openlucht, en uit volle borst meezingt wanneer traditioneel wordt afgesloten met de uitvoering van “Aan de Amsterdamse Grachten”.