PARTNERS

Ieder jaar in augustus zorgt de Stichting Prinsengrachtconcert voor een uniek evenement. Voor één avond wordt de Prinsengracht een podium voor de top van de klassieke muziekwereld. In tegenstelling tot een concertgebouw heerst er dan wel een ultiem romantisch picknick gevoel, en mag alles wat in de concertzaal niet mag.

Dankzij genereuze financiële steun van particulieren, sponsoren en een aantal fondsen kan het Prinsengrachtconcert sinds 1982 georganiseerd worden. De volgende partijen willen wij hartelijk danken voor hun vrijgevigheid: DM Equity Partners, Orange Capital Partners, Kroonenberg Groep, Zadelhoff Beheer, Nijkerk, NetApp, Bierens Advocaten, YIP Groep, Veltmeijer Groep, De Merkplaats, Tertius Gallery en de Gemeente Amsterdam. Zonder hen is het niet mogelijk om het Prinsengrachtconcert te organiseren!

Draagt u het concert een warm hart toe of heeft uw bedrijf interesse om partner te worden, dan kunt u contact opnemen d.m.v. een email te sturen naar [email protected] 

KRING

De Prinsengrachtconcertkring is in 2018 in het leven geroepen en bestaat uit particulieren die het concert een warm hart toedragen en financieel steunen.

Voor een lidmaatschap voor twee personen betaalt u € 2.000,- per jaar.

Als dank voor uw steun hebt u als lid van de kring een aantal privileges: uitnodiging voor de exclusieve lenteborrel in Pulitzer Amsterdam, twee op naam gereserveerde plaatsen op het ponton tijdens het Prinsengrachtconcert incl. hapjes en drankjes, en toegang tot de exclusieve afterparty aansluitend in Pulitzer Amsterdam. Stichting Prinsengrachtconcert heeft een ANBI-status dus uw lidmaatschap is fiscaal aftrekbaar. Een lidmaatschap is voor minimaal 5 jaar. Met uw steun kunnen wij het Kinderprinsengrachtconcert en Prinsengrachtconcert mogelijk blijven maken.

Heeft u interesse in een lidmaatschap? Dan kunt u contact opnemen d.m.v. een email te sturen naar maartje@prinsengrachtconcert.nl.

Het Prinsengrachtconcert is een van de kroonjuwelen van AVROTROS en symboliseert de ambities van de omroep om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Al meer dan 30 jaar is het genieten van ‘s werelds beste musici in een onovertroffen sfeer op en aan de Amsterdamse grachten. Het plezier bij iedereen spat er van af en om met de woorden van Lang Lang (solist 2006) te spreken: “Er zijn maar een paar dingen in de wereld die het in zich hebben om iedereen te verbinden. Het Prinsengrachtconcert is een van die magische momenten, een magische brug.”

Met haar locatie op een van Nederlands meest cultuurrijke plekken, de Grachtengordel, zit kunst in het DNA van Hotel Pulitzer Amsterdam. Zonder uitzondering is het Prinsengrachtconcert daarbij het belangrijkste evenement. Sinds het eerste concert in 1981 zijn de gevels van het hotel het decor van het gerenommeerde concert. We hopen dat u ook dit jaar weer geniet van de mooiste muziek in de openlucht, en uit volle borst meezingt wanneer traditioneel wordt afgesloten met de uitvoering van “Aan de Amsterdamse Grachten”.

Het Kinderprinsengrachtconcert is hét bewijs dat klassieke muziek toegankelijk kan zijn en een divers publiek aan kan spreken, waarvoor wij ons extra blijven inzetten door samen te werken met verschillende maatschappelijke partners.

In het bijzonder willen wij partners Kroonenberg Groep & Orange Capital Partners bedanken omdat zij zich voor meerdere jaren als partner aan de stichting hebben gecommitteerd. Beide partijen zetten zich in voor verschillende maatschappelijke organisaties in Amsterdam, zoals bijvoorbeeld de Voedselbank en Stichting Studiezalen. Deze organisaties mogen wij dit jaar ook ontvangen bij het Kinderprinsengrachtconcert.

Pancakes Amsterdam stelt bovendien een lunch voorafgaand aan het concert ter beschikking voor deze groep, om de middag compleet te maken.

Nogmaals veel dank aan alle partijen die dit mogelijk maken!