2017

PROGRAMMA 2017

16.00 uur         Kinderprinsengrachtconcert

20.00 uur         Prinsengrachtconcert – Voorprogramma

21.20 uur         Prinsengrachtconcert – Hoofdprogramma

22.30 uur         Einde

Kinder
prinsengrachtconcert

Drie jonge muzikale toptalenten schitteren in de middag op de Prinsengracht.

Op het swingende podium laten de jonge pianiste Anna Kuvshinov (10), violiste Luna van Leeuwen (14) en de trompettist Luca Vaneman (14), samen met o.a. musici van het JeugdOrkest Nederland, horen hoe goed zij hun instrumenten kunnen spelen én ook hoe mooi deze kunnen klinken bij bekende liedjes.

Prinsengrachtconcert Voorprogramma

In het voorprogramma speelt pianiste Sophiko Simsive. Zij won in 2016 de Grachtenfestivalprijs. Een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een jonge musicus aan het begin van een veelbelovende internationale carrière.

Prinsengrachtconcert Hoofdprogramma

Het Brodsky Quartet verzorgt samen met hun muzikale vrienden Nino Gvetadze, Marcelo Nisinman en Zoran Marković het hoofdprogramma van de 36ste editie van het Prinsengrachtconcert. Prachtige typische strijkkwartetstukken zullen afgewisseld worden met muziek waarin de piano, de bandoneon en de contrabas ook te horen zullen zijn.

Aan de Amsterdamse Grachten

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar het Prinsengrachtconcert afgesloten met het bekende lied ‘ Aan de Amsterdamse Grachten’, waarbij iedereen uit volle borst mee kan en zal zingen.