Raoul Steffani op Prinsengrachtconcert 2019

De Nederlandse bariton Raoul Steffani (27) staat zaterdag 17 augustus 2019 op het Prinsengrachtconcert, in het uur voorafgaand het optreden van de hoofdgast. Deze plek gaat elk jaar naar de grote winnaar van de GrachtenfestivalPrijs van het jaar ervoor.

Podiumpersoonlijkheid met technische basis
Steffani kreeg de GrachtenfestivalPrijs in augustus 2018 uitgereikt. Hij werd geprezen om zijn veelzijdigheid. [Raoul is..] “een podiumpersoonlijkheid met een stevige technische basis die het publiek verleidt en boeit met een muzikaal verhaal. Raoul staat aan het begin van een internationale carrière.” Door zijn winst is hij in 2019 Artist in Residence tijdens het Grachtenfestival en staat hij op het prestigieuze Prinsengrachtconcert.

Liefde voor het lied
Raoul Steffani studeerde in wenen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en in Amsterdam en Tilburg bij Xenia Meijer. Met zijn summa cum laude-diploma op zak volgde hij workshops van musici als Thomas Hampson en Christa Ludwig. Van 2016 tot 2018 was hij twee jaar lang onderdeel van de Dutch National Opera Academy. Raoul is gek op liederen van componisten als Schumann, Grieg en Sibelius. Met de Duitse liedspecialist Gerold Huber werkte hij aan zijn debuut-cd met liederen van o.a. deze componisten: ‘Deep in a dream’. Raoul zingt ook regelmatig hoofdrollen in opera’s, zo zong hij de rol van Falke in ‘Die Fledermaus; en Papageno in ‘Die Zauberflöte’, en als solist werkt hij samen met grote orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest en het Orkest van het Oosten.

Het Prinsengrachtconcert vindt plaats op zaterdag 17 augustus 2019. Het optreden van Roul is live mee te kijken via de Facebookpagina van het Prinsengrachtconcert en het YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek.