Nieuw: Botenbeleid Prinsengrachtconcert

In verband met de verwachte drukte op zaterdag 17 augustus én om zoveel mogelijk liefhebbers een kans te geven het concert live mee te maken, is er in 2019 voor het eerst een botenbeleid opgesteld. Schippers die met hun eigen boot naar het concert willen komen, moeten zich van tevoren online aanmelden.

Aanmelden kan tot zondag 4 augustus 2019 23.59 uur via de aanmeldpagina. Na deze datum gaat de organisatie het terrein indelen.

Toewijzing van de toegangsbewijzen
Er is maar een beperkt aantal m2 beschikbaar voor boten. Om zoveel mogelijk bezoekers toegang te kunnen geven, kent de organisatie toegangsbewijzen toe op basis van de beschikbare ruime, het aantal aanmeldingen en de grootte van de boten. Iedereen die een toewijzing krijgt, ontvangt woensdag 7 augustus een bevestigingsmail waarin tevens de verplichte aankomsttijd en het betreffende vak vermeld staat. Zoals altijd zijn hier geen kosten aan verbonden.

Afmeerverbod
In verband met opbouwwerkzaamheden geldt er tussen dinsdag 13 augustus (7:00 uur) en maandag 19 augustus (21:00 uur) 2019 een afmeerverbod in het evenementengebied (Westerkerk/Anne Frank Huis en omgeving).

Huisregels
De organisatie wil nogmaals benadrukken dat commerciële activiteiten zoals het verkopen van zitplaatsen op boten absoluut ten strengste verboden is: het Prinsengrachtconcert is voor iedereen en dat moet het blijven. Alle huisregels gelden zoals de voorgaande jaren en kunnen bij Informatie worden nagelezen. Voor wie geen toegangsbewijs krijgt toegewezen, niet getreurd: AVROTROS zendt de concerten live uit op televisie en radio.