PEKKA KUUSISTO

De Finse violist Pekka Kuusisto (1976) is de hoofdgast op het Prinsengrachtconcert 2019. Pekka staat bekend om zijn verfrissende uitvoeringen van klassieke composities en zal met veel flair een eigentijdse invulling aan de avond geven. Pekka Kuusisto speelt al viool vanaf zijn derde en won in 1995 in Finland het Internationale Jean Sibelius Vioolconcours.

“Het Prinsengrachtconcert brengt op zoveel manieren plezier. Het is een geweldige traditie om bij betrokken te mogen zijn. Het is een unieke combinatie van een concert en een feest. Ik mag samen met mijn vrienden van Camerata RCO op deze avond muziek maken terwijl we op een drijvend podium op de gracht staan. Ik kijk er naar uit om er samen met het enthousiaste publiek in Amsterdam, een van de mooiste steden ter wereld, een muzikale avond vol liefde van te maken.”

CAMERATA RCO

Pekka wordt begeleid door zijn vrienden van Camerata RCO, een ensemble met leden van het Concertgebouworkest.

Camerata RCO kijkt uit naar de samenwerking op de gracht: “We vinden het geweldig dat we met Pekka, een fantastische violist en zeer goede vriend, samen op het podium staan. Het concert is een begrip in de klassieke muziekwereld en daarbuiten. We gaan er een muzikaal feest van maken.”

RAOUL STEFFANI

Bariton Raoul Steffani (27) won in 2018 de GrachtenfestivalPrijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een jonge, veelbelovende musicus. Volgens de jury van het Grachtenfestival is de jonge bariton “een podiumpersoonlijkheid met een stevige technische basis die het publiek verleidt en boeit met een muzikaal verhaal.”

Steffani studeerde in Wenen en bij Xenia Meijer in Amsterdam en Tilburg. Hij is groot liefhebber van het liedrepertoire. Op zijn debuut-cd zingt hij liederen van componisten als Schumann, Grieg en Sibelius. Tijdens het concert wordt Raoul begeleid door pianist Daan Boertien en bij enkele liederen wordt hij bijgestaan door sopraan Vanessa Waldhart.