LUCAS EN ARTHUR JUSSEN

Het hoofdprogramma wordt verzorgd door de (inter-)nationaal gerenommeerde pianobroers Lucas (1993) en Arthur (1996) Jussen, die eerder als kleine, veelbelovende talenten al op het Kinderprinsengrachtconcert speelden. Op jonge leeftijd stonden ze al in de finale van de Rotterdamse Piano Driedaagse en werd Arthur gekozen tot ‘Jong muziektalent van het jaar’. In 2005 studeerden de broers op uitnodiging van de Portugese meesterpianiste Maria João Pires bijna een jaar in Portugal en Brazilië. In 2011 ontvingen ze de eerste Concertgebouw Young Talent Award.

Vele successen volgden en de broers hebben inmiddels opgetreden met nagenoeg alle Nederlandse, maar ook veel internationale orkesten. Naast hun orkestrale concerten zijn Arthur en Lucas bekend om hun recitals. Ze stonden in mooiste concertzalen en op de beste festivals ter wereld. In 2010 brachten ze hun debuut-cd uit, die platina-status verwierf en de Edison Klassiek Publieksprijs in de wacht sleepte.

“Van jongs af aan keken we al met heel veel plezier naar het Prinsengrachtconcert. De bootjes, de muziek, Amsterdam… Hoewel je alweer terug was van vakantie en de zomer ten einde liep, was daar dan altijd nog deze prachtige traditie, waar we ons elk jaar op verheugden. Als 10 jarigen, mochten we beiden (elk in een ander jaar) op het kinderprinsengrachtconcert spelen. En nu dan voor ‘het echie’… We voelen ons zeer vereerd dat we als Hollandse jongens, nu zelfs Amsterdammers want we wonen sinds kort hier, dit prachtige oer-Hollandse klassieke muziekfestijn mogen opluisteren.”

Ella van Poucke

In het voorprogramma speelt celliste Ella van Poucke. Zij won in 2017 de Grachtenfestivalprijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een jonge musicus aan het begin van een veelbelovende internationale carrière.